Дали ќе паѓа снег на Божик? (годишни времња #2) Дали ќе паѓа снег на Божик? (годишни времња #2)
Да повториме: Земјата е наклонета на нејзината оска додека се врти и орбитира околу Сонцето. Кога една страна не земјата е наклонета кон Сонцето,... Дали ќе паѓа снег на Божик? (годишни времња #2)

Да повториме: Земјата е наклонета на нејзината оска додека се врти и орбитира околу Сонцето. Кога една страна не земјата е наклонета кон Сонцето, тогаш е лето на таа половина на Земјата, додека, пак, на другата страна е зима.

Напролет, времето се затоплува и растенијата започнуваат да растат.

 Лете, сонцето силно сјае и прекрасно е да се биде во природа.

Дали ќе паѓа снег на Божик? (годишни времња #2)

Наесен, времето станува постудено и жолтите лисја паѓаат од дрвјата.

Дали ќе паѓа снег на Божик? (годишни времња #2)

Зиме, времето е студено и дрвјата се соголени. 

И за крај “дали ќе паѓа снег на Божик“?

Доколку живеете на северната половина на светот, може да паѓа снег на Божик. Но, на југ, Божик е во лето, така што таму никогаш не паѓа снег.

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.