„Пливаат“ и на суво?!
На светот има околу 250 видови ајкули. Од нив во Средоземното море живеат само 35. Сите можат на суво да издржат дури и по 20 часови. Повеќе
СМРТ за неколку минути!
Австралиската змија „тигар“ има токлу силен отров што може да убие 100 овци со количеството кое се содржи во едно каснување. Од нејзе човекот умира за само неколку минути. Повеќе
СИМФОНИЈА за десет дена?!
Познатата симфонија, „Рапсодија во сино“, композиторот Џорџ Гершвин ја искомпонирал за само десет дена. Тоа истовремено го означило и почетокот на танакаречениот симфониски џез. Повеќе
Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.