Ова е единственото бесмртно животно на нашата планета (ВИДЕО) Ова е единственото бесмртно животно на нашата планета (ВИДЕО)
Вистински феномен на природата! Медуза која што не старее и не умира! Веќе стана предметна истражување на научниците кои сметаат дека таа го крие... Ова е единственото бесмртно животно на нашата планета (ВИДЕО)

Вистински феномен на природата! Медуза која што не старее и не умира! Веќе стана предметна истражување на научниците кои сметаат дека таа го крие еликсирот на вечната младост.

Ова животно не може да умре од старост, бидејќи воопшто не старее, а токму тоа е тајната која најмногу ги интересира научниците. Ако успеат да откријат што се случува во нејзиното тело, можеби ќе успеат да го забават стареењето и кај луѓето. Медузата чиешто латинско име е Turritopsis nutricula, по размножувањето би требало да умре, но таа се враќа во младоста и повторно се развива. Засега научниците тоа го објаснуваат со промени во внатрешната структура на нејзините клетки.

 

Наш избор:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.