22/10/2021

СИМФОНИЈА за десет дена?!

Познатата симфонија, „Рапсодија во сино“, композиторот Џорџ Гершвин ја искомпонирал за само десет дена. Тоа истовремено го означило и почетокот на танакаречениот симфониски џез.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.