29/11/2021

Слушнете како звучи најстарата мелодија на светот!!!

Хуритските песни се музичка колекција впишана со клинесто писмо на глинени плочи пронајдени во древниот град Угарит, денешен Рас Шамра, во  Сирија. Анализата открила дека датира од времето околу 1.400 година п.н.е. Музичкиот запис во мелодија го претворил музичарот Мајкл Леви, а записот го протолкувал др. Ричард Дамбрил. Слушнете како звучи…:
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.