ФОТО: Сте слушнале ли за шарените каменчиња од езерото Мекдоналд?
Во националниот парк Глациер, во САД, има повеќе од 700 езера со кристално чиста вода. Нивните ниски температури спречуваат развој на планктони, па низ длабочините на езерата воопшто не е тешко да се забележат деталите на дното. Една од највпечатливите детали на некои од овие езера е присуството на... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.