Африканско џуџесто еже, домашно МИЛЕНИЧЕ или бодликаво клопче
Африканското џуџесто еже е сѐ почесто споменувано домашно милениче. Овој мал цицач потекнува од Африка, но во природа може да се сретне и во Европа, Азија и Нов Зеланд. На слобода живее до три години, а во домовите неговата старост може да достигне и до девет години.   Кон... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.