Може да спаси живот! Дали знаете зошто некои пенкала имаат отвор на капачето?
Обично науката е поврзана со големите мисли и идеи што го оптиваруваат разумот. Како на пример онаа  дека нашиот Универзум можеби е огромен холограм или дека ние всушност откривме гравитациони бранови од судири на неутронски ѕвезди. Или дека можеби всушност немаме толку слободна волја како што мислиме … Тоа... Read more
Судиите секогаш го кршат перото кога ќе донесат СМРТНА ПРЕСУДА, еве зошто…
Смртната казна секогаш е тешка и ретка во демократските општества, но во некои земји реално постои. Се искажува само на екстремни криминалци кога нема простор за никакво друго решение. А, кога тоа ќе се случи, судијата го крши перото за пишување! Овој чин е повеќе симболичен и нема никаква... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.