Истражување: Пластиката може да навлезе и во плацентата!
Човекот од 21 век се раѓа во свет обложен со ситна прашина од петрохемиски отпад. Сепак, група истражувачи тврдат дека нашата лична врска со микроскопските фрагменти од пластика може дури и да се протегаат до пред наталниот период, односно додека плодот е се уште во телото на  мајката. Таквите... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.