Зошто листовите пожолтуваат во есен…интересната хемија на природата
Есента е период во кој природата се подготвува за зимскиот сон. Прекрасните бои, кои само ова годишно време може да ни ги подари се исто така резултат на тие подготовки за зимување. Но, иако сите им се восхитуваме на боите на есента ретко се запрашуваме што е тоа што... Повеќе
БАКНЕЖ од Мајката природа; Необична билка со „ЧОВЕЧКИ УСНИ“
Познато и како „Усните на Мик Џегер“, растението со латинско име Psychotria elata, е цвеќе коешто расте во тропските предели на Американскиот континент. Иако за него не се знае многу, за кратко време стана мошне популарно поради неговиот необичен изглед што многу потсеќа на човечки усни. Psychotria elata претежно... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.