Што е тоа алергија?
Да се биде алергичен значи да се биде исклучително чувствителен кон една или повеќе супстанции. Тоа може да бидат храна, хемикалии, лекови, па дури и домашна прашина или делови од крзното на некои животни. Материите кои што предизвикуваат алергија се нарекуваат алергени. Зошто алергените се опасни за едни, а за... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.