МАГЛА УБИЕЦ; Мистериозна појава што однела 12.000 животи
Се спуштила на 5-ти декември 1952 година, а се кренала дури четири дена подоцна. За тоа време починале 12.000 луѓе, 150.000 завршиле во болница, а пцовисале илјадници животни. Со децении никој не можел да објасни што ја погодило британската престолнина. Одговорот е добиен неодамна, додека група научници го испитувале... Повеќе
По налог на ВИТЕЗИТЕ; Зошто Британците возат по левата лента?
Кога во Средниот век витезите јавале по друмовите, луѓето кои што им доаѓале во пресрет се тргале на својата лева страна, бидејќи полната опрема на витезот била на левата страна на коњот. Па така, од десната страна на јавачот имало повеќе простор за разминување. Од друга страна и на... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.