НАЈСКАП  десерт на светот; „ЗЛАТИОТ ФЕНИКС“ со години  неприкосновен во елитните ресторани
Кога пред неколку години група угостители од Дубаи ѝ го претставија на светот својот најскап десерт, многумина гастрономи оценија дека неговата слава ќе трае кратко и оти рекордот за најскапа порција слатко задоволство ќе ја преземе друг претставник на неуморната угостителска конкуренција. Сепак, „Златниот Феникс“ кој чини цели 1.000... Read more
Ја знаете ли приказната за сладоледот?
Иако дури и римскиот император Нерон во жешките летни денови се засладувал со мешавина од мраз и овошни сокови, првиот вистински рецепт за сладолед во Европа, дошол од Кина, околу 1295 година. Се верува дека од своите патувања, го донел Марко Поло, светски трговец и патеписец. Се тврди дека... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.