Кој ги вовел црвениот и жолтиот картон во фудбалот?
Кенет Џорџ Астон, пред скоро половина век го смислил правилото на жолт и црвен картон во фудбалот. Во почетокот на ‘60 – ттите години тој бил еден од најпризнаените англиски судии кој судел на светските првенства. Во 1966, после мечот помеѓу Англија и Аргентина, тој дошол на идеја да... Read more
Занимливости и факти за најважната споредна работа во светот
Фудбалот е моментално најпопуларниот спорт во светот. За овој спорт често се вели дека е најважната споредна работа во светот. Занимливости и факти кои не сте ги знаеле за овој спорт: Најраните податоци за игри со топка се забележани околу 200 год. пр. н.е. во Кина, каде што постоела игра... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.