Згаснување на љубовта; АТЕНТАТОТ НА ГАНДИ
… Во раните попладневни часови го посети американската новинарка Маргарет Бурке – Вајт и му постави едно предизвикувачко прашање на тема – ненасилство: „Еден авион фрла атомска бомба на некој град – што на тоа би рекле заговорниците на традиционалното начело на индиската филозофија – ахимса?“ Ганди одговара без... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.