Откриле сад стар 800 години и семки во него; Ги посадиле и следувало изненадување
Во 2015 година група археолози во еден археолошки резерват во американската сојузна држава Висконсин, постигнале едно мало, но мошне интересно откритие. Ископале мал необичен глинен сад стар повеќе од 800 години. Иако предметот, сам по себе, е интересно откритие, она што било внатре му дало уште поголема вредност –... Read more
ДОКАЖАНО; Првобитниот човек користел пеницилин и аспирин!
Група научници од Австралија кои се занмавале со истражување на животот на неандерталците, со анализа на забните наслаги од примероци пронајдени на територијата на Белгија и Шпанија, дошле до мошне интересен заклучок. По се изгледа, во тоа време се користел аспирин! Во скаменетите остатоци храна, задржана на забите биле... Read more
Непознат јазик откриен во Малезија
Во едно малото село, во близина на реката Пергау во Малезија, лингвистите пронашле луѓе кои зборуваат на јазик досега непознат за луѓето. Јазикот се нарекува “једек” и го зборуваат околу 300 лица. За ова племе може да се каже дека во некои работи е поразвиено и од најнапредните култури.... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.