КОКА КОЛА порано се правела со кокаин!?
Најпопуларниот безалкохолен пијалок на светот, Кока Кола, во својот оригинален рецепт, меѓудругото, содржел и кокаин и алкохол. Рецептот се чува и денес, а во него е наведено дека во пијалокот, покрај останатите ароматични состојки, треба да се стави и: – листови од растението кока (Erythroxylon coca) – кора од... Повеќе
СОЗДАДЕНО ВО ВИОРОТ НА ВОЈНАТА! Го знаете ли НАЦИСТИЧКОТО минато на „Фанта“?
Со повеќе од 100 вкусови, Фанта е еден од најпопуларните газирани безалкохолни пијалоци со овошен вкус во светот. Иако денес го произведува компанијата Кока Кола, тој всушност бил создаден во нацистичка Германија. Компанијата Кока Кола пристигнало во Германија во 1929 година. Реј Пауверс, доселеник од Америка почнал да полни... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.