Медуза, еден од најстарите жители на нашата планета
Научниците сметаат дека животот започнал во океаните пред околу 3,5 милијарди години. Некои морски суштества еволуирале (развивале) и се преселиле да живеат на копно. Но, многу суштества останале да живат во морињатаи океаните. Некои видови морски животни, како што е, на пример, медузата пливала во морињата и океаните милиони... Read more
Ова е единственото бесмртно животно на нашата планета (ВИДЕО)
Вистински феномен на природата! Медуза која што не старее и не умира! Веќе стана предметна истражување на научниците кои сметаат дека таа го крие еликсирот на вечната младост. Ова животно не може да умре од старост, бидејќи воопшто не старее, а токму тоа е тајната која најмногу ги интересира... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.