Африканско џуџесто еже, домашно МИЛЕНИЧЕ или бодликаво клопче
Африканското џуџесто еже е сѐ почесто споменувано домашно милениче. Овој мал цицач потекнува од Африка, но во природа може да се сретне и во Европа, Азија и Нов Зеланд. На слобода живее до три години, а во домовите неговата старост може да достигне и до девет години.   Кон... Read more
Неколку интересни ФАКТИ ЗА МАЧКИТЕ
Многу од нас, а особено оние кои ги имаат како домашни миленици, мислат дека знаат сè за мачките. Зошто прават одредени движења, која храна најмногу ја сакаат, дали се дружељубиви или не… се само дел од прашањата што секој сопственик на мачка веднаш ќе знае да ви ги одговори. Сепак,... Read more
Се што треба да знаете – „ТИГРИЦА“ како домашно милениче
Во последниве педесеттина години папагалот – „тигрица“ (Melopsittacus undulatus) спаѓа во најпопуларните пердувести миленичиња. Причина за толку големата популарност се нејзината интелигенција, убавите шари на пердувите и разиграноста. Овој вид релативно лесно се припитомува, а со малку труд може да научи и да изговара некои зборови. Цената е пристапна,... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.