Ја знаете ли приказната за сладоледот?
Иако дури и римскиот император Нерон во жешките летни денови се засладувал со мешавина од мраз и овошни сокови, првиот вистински рецепт за сладолед во Европа, дошол од Кина, околу 1295 година. Се верува дека од своите патувања, го донел Марко Поло, светски трговец и патеписец. Се тврди дека... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.