Кога инженерите грешат; УКРАИНСКАТА ХИРОШИМА
Доцна во ноќта, на 25 април 1986 година, група инженери и техничари започнуваат безбедносна проверка на реакторот број 4 во електраната „Ленин“. Нуклеарната централа е лоцирана на околу 130 километри северно од украинската престолнина, Киев, на околу 20 километри јужно од границата со Белорусија, во гратчето Припјат, недалеку од... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.