Што покажуваат налепниците на овошјето и зеленчукот?
Често пати се случува на овошјето или на зеленчукот на пазарите или во трговските центри да забележиме налепници со разни заштитни знаци и декларации. Додека едните ги означуваат брендовите на компаниите коишто ги произведуваат, другите се исклучително важни за проценка на квалитетот на производот. Имено, ако на плодовите или... Повеќе
Како утврдуваме што е овошје, а што зеленчук?
Плодовите на некои растенија, кои на пример, ги јадеме со солени оброци, впрочем се овошје. Тоа е случај со доматите. Но, како воопшто се прави разлика што е овошје, а што зеленчук? Многу одамна, во 1893 година ботаничарите и готвачите се нашле пред суд. Предметот бил заведен под име... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.