ЕЛ ДОРАДО; Легендата за „Златниот град“
Елдорадо е легенда што потекнува од јужноамериканските Индијанци. Според усното предание Елдорадо е предел со огромно богатство во злато. Како таков бил главна цел на шпанските конквистадори (освојувачи) во 15 и 16 век. Сѐ започнало кога Шпанците во 1532 година го освоиле царството на Инките во Перу и откриле... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.