РЕВОЛУЦИЈА ВО МЕДИЦИНАТА: 3Д печатачи ќе произведуваат органи за трансплантација
Руската компанија „3D Bioprinting solutions“, планира до 2030 година да направи биолошки пешатач кој би можел да отпечати човечки бубрек за трансплантација. Научниците имаат основа за вакви оптимистички прогнози. Пред две години со новата технологија беше отпечатена штитна жлезда која што успешно е пресадена кај глушец. Био-печатењето е технологија... Read more
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.