ОДИ КАКО ПОДМАЧКАНО; Што е тоа сила на триење?
Сте се запрашале ли некогаш зошто толку лесно се лизгаме кога ќе згазнеме на мраз? Или пак, зошто книгата набрзо ќе запре ако ја турнеме по површината на масата? – Тоа е така бидејќи на неа делувала некоја сила која што не дозволила да се лизга подолго. Станува збор... Повеќе
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.