05/12/2021

За што служи малото џепче на фармерките?

Прочуеното џепче на фармерките изгледа е направено кон крајот на 19-от век, во текот на „златната грозница“. Во тоа време каубоите ги носеле своите џебни часовници во елеците, но често пати ги оштетувале и ги губеле. Досетливиот произведувач на фармерки, Леви Штраус го додал малечкиот џеб за каубоите да имаат каде да го сместат часовникот.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.